5-12: Het Thomas-evangelie toegelicht met Zen, Tao en Theosofie

Op 5 december geeft Guido Lamot een lezing over het Thomas-evangelie.

Het Thomas-evangelie komt uit de Nag Hammadi geschriften, die bijna 2000 jaar verscholen lagen in een grot in Egypte. Het bevat honderd veertien uitspraken, die vaak vraag en antwoord zijn tussen Meester Jezus en leerlingen.

Bij  het lezen ervan wordt je innerlijk weten (Gnosis) aangeraakt of wakker geschud. Je begrijpt dan zonder religieuze dogma’s wat er echt toe doet om een bevrijd mens te worden.

Dit evangelie is een kroonjuweel van wijsheid, in directe en beeldende taal voor hoofd, hart en handen m.a.w. met bruikbare tips bij het studeren, het mediteren en bij het zuiver handelen. Door linken te leggen met zen, tao en theosofie zorg ik er voor dat je hiermee inzichtelijk en praktisch aan de slag kunt gaan.

Meer informatie en aanmelden voor deze lezing: Martie Velthuis tel.  035 – 541 71 18 of amersfoort@theosofie.nl .

activiteiten, , ,